Els transportistes, cridats a fer vaga des d’aquesta mitjanit

Els transportistes, cridats a fer vaga des d’aquesta mitjanit

La Plataforma per la defensa del sector del transport ha convocat una vaga per avui 14 de març i crida a tot el sector del Transport de Mercaderies per carretera a unir-se, mentre que informa als Ministeris de l’Estat competent de què en breu se’ls farà arribar les demandes que es reclamen.

 

Es decreta una parada nacional «indefinida» de tot tipus de transport i de tota classe d’àmbit. En la seva nota informativa asseguren que només s’aturarà la vaga si els acords necessaris són publicats al BOE.

 

«El 90% de les empreses de transport es troben en una situació econòmica de fallida total, igual que les condicions laborals són de total precarietat en tots els sentits. Aquestes conseqüències les paguen de manera directa tots els conductors assalariats, als quals defensem en les nostres demandes». Assegura l’organització.

 

En canvi, la Confederació Espanyola de Transports de Mercaderies (CETM), majoritària, amb 65.000 empreses i 260.000 vehicles (el 80% de la flota espanyola) considera que no és el moment de fer aturades. De fet, aquesta entitat s’ha pronunciat activament en contra dels missatges que a les xarxes socials alerten de possibles desproveïments per l’efecte de l’atur.

 

Per part seva, la patronal estatal Fenadismer i el Gremi de Transports i Logística de Catalunya (que forma part de la primera) han optat per una opció intermèdia: negar obertament el suport a la vaga, però demanar respecte per a aquells professionals que decideixin seguir-la. Fenadismer assenyala que l’increment diari del preu dels carburants s’ha fet insostenible, i que actualment representa més del 50% dels costos d’explotació de l’activitat.

 

No Comments

Post A Comment