Espanya i Tunísia: Una relació comercial clau

Repassem la història comercial entre tots dos països i les seves característiques principals

Espanya i Tunísia: Una relació comercial clau

Espanya s’ha convertit en un dels principals socis comercials de Tunísia, tant en termes d’exportacions com d’importacions, i per això han establert una relació comercial clau que ha anat augments amb els anys. A continuació us expliquem com ha evolucionat aquesta relació al llarg del temps i quins productes s’intercanvien entre tots dos països.

Espanya i Tunísia han mantingut una sòlida i duradora relació comercial des de l’època romana. Des que Tunísia va obtenir la seva independència el 1956, les relacions comercials entre ambdós països s’han intensificat considerablement. Espanya s’ha convertit en un dels principals socis comercials de Tunísia, tant en termes d’exportacions com d’importacions.

Espanya exporta productes de construcció, aliments i químics

Les exportacions espanyoles a Tunísia es concentren principalment en els sectors de la construcció, aliments i productes químics. El sector de la construcció ha estat especialment important, amb empreses espanyoles participant en grans projectes d’infraestructura a Tunísia. Les exportacions d’aliments també han estat significatives, destacant productes d’alta qualitat com l’oli d’oliva i productes del mar. D’altra banda, Tunísia ha exportat productes tèxtils, químics, agroalimentaris, articles de cuir i artesanies a Espanya.

Un augment gradual de les exportacions

L’Acord d’Associació entre la UE i Tunísia el 1998 ha permès la reducció de barreres comercials i l’obertura d’una nova era de cooperació econòmica i comercial entre ambdós països. Malgrat la crisi econòmica mundial del 2008, les exportacions i importacions entre Espanya i Tunísia han augmentat gradualment en els últims anys.

En general, l’estreta relació comercial entre Espanya i Tunísia ha permès el desenvolupament de projectes conjunts i la creació d’ocupació en ambdós països. Per a les empreses que busquen expandir les seves operacions a Tunísia, el mercat ofereix diverses oportunitats. Amb l’ajuda d’una empresa espanyola especialitzada en exportacions, les empreses poden aprofitar aquesta relació i explorar noves possibilitats de creixement.

Ocean Transport fa anys que treballa amb Tunísia i ofereix serveis regulars de camions complets i consolidats. Per a més informació contacta amb nosaltres.

No Comments

Post A Comment