Estats Units és pioner en el reglament per a la seguretat cibernètica

Estats Units és pioner en el reglament per a la seguretat cibernètica

Es tracta d’un programa voluntari dissenyat per ajudar les empreses de transport a identificar i mitigar els riscos i la seguretat cibernètics

Als Estats Units, el Departament de Seguretat Nacional (DHS, per les sigles en anglès) ha implementat el programa de seguretat cibernètica per a transportistes de càrrega (C-TPAT, per les sigles en anglès) amb l’objectiu de millorar la seguretat de la cadena de subministrament. El programa és voluntari i està dissenyat per ajudar les empreses de transport a identificar i mitigar els riscos cibernètics.

Els participants al programa han de complir amb una sèrie de requisits de seguretat cibernètica, incloent:

Desenvolupar un pla de seguretat cibernètica: Les empreses han de desenvolupar un pla de seguretat cibernètica que inclogui mesures per protegir els seus sistemes i dades contra atacs cibernètics.
Protegir les dades confidencials: Les empreses han de protegir la informació confidencial, com ara els números de targetes de crèdit i les dades personals, contra el robatori o l’exposició no autoritzada.
Monitoritzar i detectar incidents: Les empreses han de monitoritzar els sistemes per detectar incidents i respondre ràpidament per minimitzar l’impacte.
Capacitació: La capacitació en seguretat cibernètica és essencial perquè els empleats estiguin al corrent dels riscos i sàpiguen com protegir els seus sistemes.
Avaluacions: Les empreses han de sotmetre’s a avaluacions regulars per garantir que estan complint els requisits del programa.
En complir aquests requisits, les empreses poden millorar la seva seguretat cibernètica i reduir el risc d’atacs cibernètics. El compliment amb el programa C-TPAT també els pot brindar beneficis addicionals, com un procés de verificació més ràpid a les duanes.

Necessitem més seguretat cibernètica

El 2021 es van produir 40.000 ciberatacs diaris a Espanya, un 125% més que l’any anterior. El 94% de les empreses espanyoles van patir algun tipus d’atac informàtic, segons Deloitte. I el sector del transport i la logística no en va ser una excepció. De fet, es va tractar del tercer sector més atacat l’any passat globalment, amb incidents que van causar una gran alarma com el que va obligar a tancar temporalment l’oleoducte de Colonial Pipeline. Per això, la ciberseguretat en el transport i la logística s’està convertint en una prioritat per a les empreses del sector.

No Comments

Post A Comment