Transport aeri: així s’identifiquen els tipus de càrrega

Transport aeri: així s’identifiquen els tipus de càrrega

L‘Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) és una organització líder en la indústria del transport aeri, i és responsable d’establir i regular estàndards en la indústria. Una de les àrees regulades per la IATA és la identificació d’unitats de càrrega aèria (ULD, per les seves sigles en anglès). Els codis d’identificació de IATA ULD són un sistema estandarditzat utilitzat per a identificar i rastrejar les unitats de càrrega al llarg de tot el seu procés de transport. Aquests codis consisteixen en una combinació única de lletres i números que permeten als professionals de la indústria rastrejar i gestionar de manera eficient la càrrega aèria.

A Ocean Transport treballem com a agents de càrrega certificats per IATA i oferim serveis aeris a qualsevol part del món. Coneixem i entenem tots els processos d’identificació i certificació i podem ajudar-te en el que necessitis. Et comptem alguns aspectes a continuació.

Millorar l’eficiència i la seguretat

Els codis de IATA ULD són importants per diverses raons. En primer lloc, brinden una manera d’identificar de manera clara i precisa les unitats de càrrega aèria, la qual cosa permet als professionals de la indústria gestionar el transport de la càrrega de manera més eficient i segura. A més, aquests codis permeten un seguiment en temps real de la càrrega, la qual cosa garanteix que els enviaments arribin al seu destí de manera oportuna i sense problemes. Un altre aspecte important dels codis de IATA ULD és que ajuden a assegurar la seguretat i la integritat de la càrrega aèria. Això és especialment important en el cas de mercaderies perilloses, que requereixen una identificació i un seguiment adequats per a garantir que es manegin de manera segura durant el transport.

Composició dels codis IATA ULD

El codi IATA ULD està compost per diverses parts clau que identifiquen de manera unívoca la unitat de càrrega aèria. A continuació, descrivim les principals parts del codi IATA ULD:

1)Lletra d’identificació: La primera lletra del codi IATA ULD és una lletra que identifica el tipus d’unitat de càrrega aèria. Per exemple, una O representa un pallet, mentre que una C representa un contenidor.

2)Codi de fabricant: La següent secció del codi IATA ULD consisteix en dues o tres lletres que identifiquen al fabricant de la unitat de càrrega aèria. Aquest codi és assignat per la IATA.

3)Número de sèrie: La següent secció del codi IATA ULD consisteix en un número únic que identifica de manera exclusiva la unitat de càrrega aèria.

Per exemple ULD 123 ABC 456.

En aquest cas:

  • U és la lletra d’identificació que indica que es tracta d’un pallet
  • 123 és el codi de fabricant assignat per la IATA
  • 456 és el número de sèrie únic de la unitat de càrrega aèria

En resum, els codis d’identificació de IATA ULD són una part integral de la indústria del transport de càrrega aèria. Amb el seu sistema estandarditzat, brinden una forma eficient i segura d’identificar, rastrejar i gestionar les unitats de càrrega aèria durant tot el procés de transport. Aquests codis són un exemple de com la regulació de la IATA està treballant per a millorar l’eficiència i la seguretat en la indústria del transport aeri.

És important destacar que els codis IATA ULD han de complir amb els estàndards i regulacions establerts per la IATA per a garantir la seguretat i l’eficiència en el transport de càrrega aèria. A més, els professionals de la indústria han de conèixer i complir aquests estàndards per a garantir el correcte maneig de la mercaderia.

No Comments

Post A Comment