Algèria desautoritza a la seva patronal ABEF sobre el bloqueig comercial amb Espanya

Algèria desautoritza a la seva patronal ABEF sobre el bloqueig comercial amb Espanya

El Govern va explicar que “les decisions relatives a assumptes financers i comercials que comprometen a l’Estat són preses pel Consell de Ministres, pel Ministeri d’Hisenda o pel Banc d’Algèria”

El passat 29 de Juliol la patronal bancària d’Algèria ABEF (Associació de Bancs i Institucions Financeres) va comunicar la fi del bloqueig comercial entre tots dos països. “Tinc l’honor d’informar-los que, després de l’avaluació de la instrucció descrita en aquesta carta i en consulta amb els agents del comerç exterior afectats, les mesures de precaució esmentades ja no són necessàries”, indició en un comunicat en referència a la suspensió de domiciliacions bancàries per a béns i serveis des d’i cap a Espanya decretades el 9 de juny de 2022.

Hores més tardes, el Govern d’Algèria va manifestar que les relacions comercials són competència exclusiva de l’Estat i no d’organitzacions professionals com la ABEF. L’agència de notícies pakistanesa APS va publicar una nota de premsa del govern on s’aclareix que “les denúncies abocades, de moment, per determinats mitjans de comunicació sobre una suposada reculación d’Algèria en les seves relacions comercials amb Espanya són errònies, perquè no s’ha fet pública informació oficial sobre aquest tema per part de les autoritats o institucions competents”. I afegeixen que la ABEF, que agrupa una treintea de bancs i establiments financers que operen a Algèria, és una associació professional i, assegura que, “defensa els interessos dels seus membres”. En la nota es defensa que la decisió de bloquejar el comerç és “sobirana” i va titllar de “precipitades” i “infundades” les declaracions que va emetre en el seu moment la UE per la possible possible paralització del comerç i una violació dels acords comunitaris, recull la nota.

Algèria i Espanya viuen una crisi diplomàtica des que Madrid donés un gir a la seva política sobre el Sàhara Occidental en donar suport a la proposta d’una autonomia marroquina dins del Marroc, allunyant-se de la històrica posició per a celebrar un referèndum d’autodeterminació.

 

 

No Comments

Post A Comment